Om oss

redigerad på lena

Vi är Sofia Gospel!

Vad gjorde du tisdagen den 11 september 2001? Medan världen utanför stod i brand samlades några tappra körsångare och sjöng Amazing Grace i Sofia kyrka. Under ledning av Dan Arvefjord startades denna dag Sofia Gospel. Kören övar fortfarande på tisdagar och har egna konserter i Sofia kyrka på Söder i Stockholm.

Sofia Gospel är en av de största gospelkörerna i Stockholm med ca 60 energiska och glada medlemmar. Vi är en blandad kör med fyra starka stämmor och mer än ett tiotal egna solister med olika erfarenhet och karaktär. Koristerna har ett brett åldersspann i åldrarna 15-80 år. Vi har skiftande bakgrund och erfarenheter och flera av oss är musiker. Kören kan också skryta med att ha gospel-Stockholms största basstämma!

Sofia Gospel har
egna konserter i Sofia kyrka och har samarbetat med många fantastiska musiker och artister. Bland andra Staffan Hellstrand, Samuel Ljungblahd, Daniel Stenbaek, Stefan Brolund, The Latin Kings, Consuela del Pilar, Gladys del Pilar, Py Bäckman, Mapei, Sandra Tillbom, Doreal och Filip Williams, Jennifer Eskola, Blossom Tainton med familj, Göran Engman, Kenneth Arnströms Jazzband, Lasse Axelsson och Per Erik Hallin.

Sofia Gospel gör årligen körresor. Förutom resor i Sverige har vi gjort utlandsresor till Irland, Japan, Tanzania, Polen och Estland samt ett par resor till gospelns hemland USA.